Новости

Натпревар по англиски јазик Hippo-competition

Во Гимназијата на 15.03.2014 се одржа натпревар по англиски јазик Hippo-competition, во организација на GLOBAL INPUT LCCI - Италија. Нашето училиште беше домаќин на прелинимарниот круг

Read more
Почетна

PostHeaderIcon СОУ„Гимназија Кочо Рацин“-Велес

ИЗВЕСТУВАЊЕ

Ги известуваме сите ученици од СОУ “Гимназија Кочо Рацин“ кои ќе бидат екстерно тестирани на ден 29.01.2015 год. (Четврток), дека тестирањето ќе започне во 09:00h.

 

Предлог програма за екскурзија за трета година. клик на --> повеќе

 

На17 јануари 2015 година, учениците и професорите од Франција и Македонија, под покровителство на Општина Велес, беа во посета на главниот град на Република Македонија - Скопје.

Амбасадорката на Република Франција, г-ѓа Laurence Auer, ги прими учениците и наставниците – претставници во овој проект.

1
100_4001
100_4002
100_4005
100_4011
2
3
1/7 
start stop bwd fwd

Таа им покажа искрено добредојде на сите гости во нејзината резиденција и изјави дека искрено се надева на понатамошна соработка помеѓу општините Шербур и Велес.

Гостите го посетија Музејот на Мајка Тереза и Музејот на македонската борба во Скопје.

Учениците и професорите, како и двете заменички на градоначалникот на Шербур, беа задоволни од посетата на главниот град.

 

ИЗВЕСТУВАЊЕ

Ги известуваме сите ученици од СОУ “Гимназија Кочо Рацин“, дека наставата во второто полугодие ќе започне на ден 20.01.2015 (вторник) со почеток во 7:30 часот.

 
Кој е Online?
Има 3 гости присутни
Банер
Матуранти
Банер
Ученичка заедница
Банер
Екстерно тестирање

Распоред на часови
Банер
Слика
864E3CD853EA734DB8D0FC9A89C0BF98.jpg

PostHeaderIcon Најнови вести

PostHeaderIcon Популарни

ФЕЈСБУК 'LIKE BOX'